Dit weekend weer op jacht gegaan naar antieke spiegels. Samen met mijn leermeester in de vroege ochtend op reis naar een antiekmarkt. Het is altijd een verrassing wat je vindt. Wel hebben we gemerkt dat het vinden van mooie antieke spiegels, die in goede staat verkeren, zo langzamerhand een zeldzaamheid wordt. Het is echt speuren en zorgen dat je er als eerste bij bent. Er is niets vervelender dan mooie spiegels aan je neus voorbij zien gaan. Maar we hebben geluk gehad.

Door de ervaring en de alertheid van mijn leermeester hebben we vandaag een prachtige smalle spiegel van twee meter hoog weten te bemachtigen. De spiegel is in goede staat maar heeft wat liefde en tederheid nodig. Een beetje reinigen en dan zal hij snel klaar zijn om op de site geplaatst te worden.

Het transport heeft wat voeten in de aarde gehad vanwege de lengte. Maar de voorstoel goed naar voren en even ongemakkelijk zitten gedurende de reis heeft het werk gedaan.Wanneer de buit binnen is gaan we ook altijd “de krenten uit de pap halen”. Een van deze pareltjes was een prachtig portret van een dame. Het werk is gesigneerd maar we weten nog niet wie de artiest is. Dit zal wat uitzoekwerk vergen maar ook dit is wat dit werk zo leuk maakt.